PROGRAMMA VRIJDAG 1 JULI

Het programma met de sprekerslijst als pdf download:

vrijdag

En u kunt het wetenschappelijk programma van alle dagen hier inzien.

posterjury

CURSUSSEN VRIJDAG

Glaucoma Bootcamp

9.00 – 11.00 uur, zaal 3

Deze glaucoom training is ontworpen voor AIOSSEN, maar ook geschikt voor oogartsen die hun basiskennis over glaucoom willen opfrissen. De focus ligt op praktische kennis die je gaat helpen tijdens de spreekuren. De training is probleemgestuurd; vanuit casuïstiek behandelen we de kennis die je nodig hebt om in getoonde situaties de goede beslissingen te nemen. Het zal gaan over diagnostiek van glaucoom, gezichtsvelden vs. OCT; hoe doe je een zorgvuldige workup? Hoe bepaal je de target pressure? Hoe bouw je medicatie op? Maar ook: wat zijn de valkuilen bij perimetrie? Hoe houdt je oog voor efficiency zodat je spreekuur niet uitloopt. Wat doe je met revisie termijnen? Gonioscopie, pachymetrie, papillen, kortom, alle tips, tricks en valkuilen bij glaucoom op een rijtje. De training heeft een hoog tempo, is compact en vrij intensief.

Docent: T. Colen

 

Voorbij aan gedoe

09.00 – 10.00 uur, zaal 4

De gedachte achter deze workshop komt voort uit mijn eigen ervaringen. Werken in de zorg betekent werken met een ideaal voor ogen. Om dat te bereiken heb je anderen nodig. Dat betekent afspraken maken, doelen formuleren, plannen uitwerken en verschillen overbruggen. In dat laatste ligt een uitdaging. Vaak ontstaat in die verschillen het gedoe waar je op leeg- of vastloopt. En dat kan anders! Een andere aanpak kan ook energie opleveren.
Tijdens deze workshop zoeken we een antwoord op vragen als:

Max. aantal deelnemers: 8-12

Docent: A. Jansen

 

Good or bad; that is the question

9.00 – 10.00 uur, zaal 5

Intraoculaire en perioculaire laesies komen veel voor. Toch kent iedereen het gevoel: is deze laesie goedaardig of kwaadaardig? Wat doe je in dat geval? Toch een extra controle? Of verwijzen? En met hoeveel haast dan?
In deze cursus geven we jullie handvaten voor de diagnostiek van laesies op de kinderleeftijd, intraoculaire gepigmenteerde laesies en perioculaire laesies. Verder bespreken we de follow up en het beleid van deze laesies.

Docenten: A.C. Moll, M. Marinkovic, N. Naus

 

Floatercursus 2022

11.50 – 12.50 uur, zaal 3

Klachten van floaters komen veel voor in de oogheelkundige praktijk.
Meestal is er geen behandeling nodig.
In sommige gevallen blijven de klachten echter dermate hinderlijk dat een behandeling gewenst is. De behandelopties zijn een vitrectomie of een floaterlaser behandeling. Het is voor de algemeen oogarts vaak lastig in te schatten welke behandeling het meest geschikt is voor hun patiënt.
De cursus wordt verzorgd door zowel netvlieschirurgen als laserspecialisten. Beide behandelmethodes worden uitgebreid besproken. Indicaties, resultaten en risico 's van zowel vitrectomie als floaterlaser.

Docenten: F. Gerbrandy, K. Brasse, C. van der Windt, N. Crama

 

Start Inschrijven Expositie Programma Informatie
Startpagina Deelnemers Info Programma Algemeen
  Voordracht
Cursus
Poster
Plattegrond Wetenschappelijk programma Contact
      Woensdag Sprekersinstructie
      Donderdag  
      Vrijdag