UPLOADEN PRESENTATIES

De ervaring met vooraf ingeleverde presentaties was in het verleden boven verwachting goed, en we hebben besloten dat ook in 2024 te faciliteren.

Net als vorig jaar worden ze door ons vooraf technisch gecontroleerd, en als er een probleem is nemen we contact met u op.
Indien gewenst kunt u in de sprekersvoorbereiding ook uw vooraf ingestuurde presentatie zelf controleren in de sprekersvoorbereiding, maar dat zal in de meeste gevallen niet nodig zijn.

We ontvangen uw presentatie (keynote of powerpoint) upload graag voor het congres begint, en lukt dat niet dan uiterlijk 24 uur voor uw presentatie in de zaal. Stuurt u uw presentatie later in dan kunnen we niet garanderen dat deze op tijd gecontroleerd is en klaar staat in de zaal.

De uploadlink is per mail met elke spreker gedeeld.

In de bestandsnaam presentatienummer gebruiken (A1 - A103, B1 - B82), of zaal-dag-tijd-naam om misverstanden te voorkomen.
Uiteraard kunt u tot een dagdeel van tevoren, zoals altijd, uw presentatie inleveren en controleren in de sprekersvoorbereiding.

SPREKERSINSTRUCTIE JAARVERGADERING


U kunt uw presentatie vooraf uploaden, of inleveren in de sprekersvoorbereiding.
Uploaden het liefst voor aanvang congres, inleveren op locatie uiterlijk een dagdeel voor uw presentatie.

Voor uw voordracht kunt u gebruik maken van

Andere programma's en het gebruik van online diensten worden niet ondersteund.

Gezien het grote aantal presentatie en de snelheid waarmee gewisseld wordt is het niet mogelijk uw eigen laptop aan te sluiten.

VOOR EEN OPTIMALE PROJECTIE VAN UW PRESENTATIE EN/OF POSTER:

Gebruik geen codecs of lettertypen die niet op elk systeem voorhanden zijn!

Controleer de grootte van het bestand - kleiner is vaak beter.
Moderne software beschikt over instellingen die uw bestanden verkleinen - gebruik deze!

In principe zullen video's en afbeeldingen embed worden, dus in de presentatie worden verpakt, maar controleert u dit en/ of neem de videobestanden voor de zekerheid ook apart mee.

In de sprekersvoorbereiding en beide zalen wordt gebruik gemaakt van pc's en laptops met powerpoint, en er zijn MAC's met powerpoint en keynote.

In beide zalen is technische ondersteuning en bediening aanwezig. Zaaltechnici zorgen indien nodig voor de bediening van de apparatuur tijdens uw voordracht: uiteraard is er een voorziening om uw eigen presentatie af te spelen in de vorm van een multipointer of bedieningsknop.

Om problemen en teleurstelling te voorkomen raden we elke spreker aan de presentatie op tenminste 1 andere PC, Mac of laptop/ macbook - dan die waar de presentatie op gemaakt is - te testen!

We doen ons uiterste best om elke presentatie in de zaal te laten zien zoals u deze bedoeld en gemaakt heeft. Om teleurstelling te voorkomen is het noodzakelijk dat presentaties ruim op tijd worden ingeleverd. Alleen dan kunnen we nog zorgen voor aanpassingen, video converteren indien nodig etc. We rekenen op uw medewerking.

voorzitters

Over het gebruik van fonts (lettertypen)

Met enige regelmaat ontstaan er problemen met de presentaties omdat er bijzondere fonts zijn gebruikt.
Als deze niet worden bijgeleverd en niet op ons systeem geinstalleerd is kan het gebeuren dat uw presentatie er anders uitziet dan u bedoelt. Tekst past niet meer in een kader, of is groter of kleiner dan toen u de presentatie maakte.

Dat is natuurlijk heel erg jammer. En vervelend.
Gebruikt u daarom zoveel mogelijk fonts die op elk systeem voorhanden zijn.
En wilt u toch graag een bijzonder lettertype gebruiken, neem dat dan mee zodat we het op onze systemen kunnen installeren.

AANLEVEREN POSTERS
Posters dienen
  1. Van te voren worden aangeleverd opdat de jury ze goed kan beoordelen en ze bewerkt kunnen worden voor vertoning op de beeldschermen in de posterlounge.
  2. Vooraf of ter plaatse digitaal te worden ingeleverd in de sprekersvoorbereiding en gecontroleerd voor uw presentatie tijdens de postersessies.

De posters worden digitaal vertoond in de posterlounge op HD beeldschermen. De resolutie is 1920 x 1080 pixels, dat is dan ook de aanbevolen postermaat voor optimale weergave. We adviseren u om de posters in landscape te maken (liggend) in deze pixelverhouding. Immers, een 'staande' poster met pixelverhouding 1080 x 1920 wordt verkleind om deze te kunnen weergeven op een liggend scherm. Posters in deze verhouding gemaakt zullen vaak te groot zijn om als emailbijlage te versturen, maar er zijn voldoende alternatieven om ze te verzenden via internet, bijvoorbeeld via www.wetransfer.com of een andere (gratis) service.
Omdat er veel mensen zijn die hun poster niet in een grafisch programma maar in powerpoint maken: denk aan de paginainstelling. Deze vindt u via bestand - pagina instelling. Kies bij de opties voor 16:9 en liggend/ landscape.

En vergeet u niet de poster in te leveren bij - op te sturen naar - de sprekersvoorbereiding voor de posterpresentaties. Daarvoor geldt dat wat hierboven staat vermeld bij de opmerkingen met betrekking tot presentaties.

BELANGENVERSTRENGELING

In het Accreditatie Overleg (AO) d.d. 17 juni 2013 is besloten dat sprekers tijdens geaccrediteerde bijeenkomsten een disclosure slide in hun presentatie moeten opnemen, als eerste dia van hun inhoudelijke presentatie.
De inhoud van de bijgevoegde disclosure slide is geaccordeerd door de CGR (code geneesmiddelenreclame) en IGZ (inspectie voor de gezondheidszorg).

disclosure

De dia's zijn te downloaden van deze site. Zowel voor powerpoint als keynote is de dia in breedbeeld formaat, u kunt het formaat wijzigen in uw presentatie.

Disclosure dia powerpoint
Disclosure dia keynote

U dient deze dia te gebruiken als eerste dia in uw (poster)presentatie!

Start Inschrijven Expositie Programma Informatie
Startpagina Deelnemers Info Programma Algemeen
  Voordracht
Cursus
Poster
Plattegrond Wetenschappelijk programma Contact
      Woensdag Sprekersinstructie
      Donderdag  
      Vrijdag